Bezoek onze praktijk
Gasthuisstraat 31-35, Tiel
Bel ons
0344-608813

Met echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Hieronder vallen pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen, zoals irritaties van pezen, afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Als u bij ons in behandeling komt, kan uw behandelend fysiotherapeut een aanvraag voor een echografische beoordeling doen bij onze ervaren collega Stefanie. Dit valt bij ons gewoon onder uw behandeling fysiotherapie. Uw huisarts kan ook een aanvraag bij ons doen voor een echo.
Een groot voordeel hiervan is dat wij weinig wachttijd hebben vergeleken bij het ziekenhuis en dat het onderzoek bij ons niet verrekend wordt met uw wettelijk eigen risico. Dit uiteraard als fysiotherapie door uw verzekering wordt vergoed. Als het onderzoek wordt uitgevoerd na verwijzing door uw huisarts, sportarts of specialist, kan het onderzoek als consult door ons worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

Voordelen echografie
Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Een ander groot voordeel is dat er beelden gemaakt kunnen worden tijdens bewegen. Dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens een echodiagnostisch onderzoek kan de patiënt actief meedoen door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. Er kan zo een verband gelegd worden tussen de klacht en de beelden welke hij ziet.

Het gebruik van echografie bij ons in de praktijk heeft als doel visueel inzicht te krijgen in de mogelijke pathologie van de patiënt. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee het meest juiste behandelplan worden opgesteld.

Tijdens de behandelingen kan men met behulp van echografie regelmatig visuele feedback krijgen betreffende de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde behandelplan.

Indien nodig kan het behandelplan tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.