Bezoek onze praktijk
Gasthuisstraat 31-35, Tiel
Bel ons
0344-608813

Hoe werkt de EPTE behandeling?

EPTE (Echogeleide Percutane electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige peesklachten welke toepasbaar is bij schouderklachten, kniepeesklachten, achillespeesklachten, tenniselleboogklachten, hielspoorklachten. Onder echogeleiding wordt een dunne dry needling naald op de plaats van de beschadigde pees gebracht. Vervolgens wordt daar een lichte elektrische stroom toegediend.Een van de voordelen van deze techniek is dat het gebruik maken van een echotoestel ervoor zorgt dat er heel nauwkeurig alleen het gebied behandeld wordt. De gezonde delen van de pees raken hierdoor niet aangetast.

Wanneer kiezen we voor EPTE?

De techniek is vooral inzetbaar bij de niet goed en/of niet spontaan genezende peesproblemen. Gemiddeld is er een pijnvrij functieherstel mogelijk binnen 4 tot 6 EPTE sessies. Ook bij maanden of nog langer bestaande chronische en therapieresistente peesproblemen is EPTE een effectieve behandelmethode. Samen met specifieke beweging door de naald zelf, veroorzaakt dit een nieuwe gecontroleerde reactie. Hierdoor wordt de pees opnieuw opgebouwd. In combinatie met een trainingsprogramma en eventueel een ontlastende taping zorgt dit voor herstel van gezonde en trekvaste peesvezels.

Benieuwd of u in aanmerking komt voor deze nieuwe innovatieve behandeltechniek (ook wel Dry Needling Plus genoemd)? Neem contact met onze praktijk voor verdere informatie.